Vi hjælper børn til en bedre søvn 👶
Skip til indhold

Hjulpet over 5 tusinde børn & familier

1-2 dages levering i hele landet

Årets #1 gaveidé til nybagte forældre

Kontakt os

9 tips til når dit barn ikke kan falde i søvn

Kæmper du også en daglig kamp, for at få dit barn til at falde i søvn, og synes du det er en jungle at finde rundt i alle de gode råde? I denne artikel gennemgår jeg de 9 bedste tips mod en bedre og hurtigere søvn for dit barn

Hvor meget søvn har mit barn brug for?

Nyfødte sover mere end de er vågne. Deres søvn kan variere og kan ligge mellem alt fra 8 til 16-18 timers søvn om dagen. 

3-6 måneder gamle børn har ikke lige så mange opvågninger for at spise og sover i længere stræk. Nogle kan sove op til 8 timer i streg, men det er meget forskelligt. 

6-12 måneder gamle børn har muligvis ikke brug for at amme eller få mad om natten mere, og nogle kan sove op til 9-12 timer om natten.

Børn fra 1 år sover omkring 12-15 timer i alt på et døgn, og når dit barn er omkring de 2 år, sover de omkring 11-12 timer on natten og har måske brug for 1 eller 2 lure om dagen. 

9 tips til at få dit barn til at sove

1. Undgå overstimulering inden sovetid og om natten.
Hvis dit barn vågner og måske skal skiftes eller have noget at spise, så pas på med at underholde eller stimulere deres sanser for meget. Hold aktiviteten så stille og roligt som muligt. 

2. Derimod er det en god idé at underholde dit barn så meget som muligt om dagen.
At snakke og lege med dit barn om dagen i mellem lure hjælper med at holde dem vågne og opmærksomme, og derved kan det (forhåbentligt) også forlænge deres sovetid om natten. 

3. Put dit barn mens det er træt men stadig vågen. 
Dette er med til at lære dem at falde i søvn på egen hånd. Det kan være svært at få dit barn til at falde i søvn igen, hvis du vugger eller lægger med dem i favnen, til de falder i søvn og derefter skal lægge dem fra dig igen. 

4. Hvis dit barn bliver ked af det, så trøst dem men underhold dem ikke for meget. 
Nogle gange er det en fordel at vente 1 minut eller 2, for at se om de falder i søvn igen på egen hånd. Oftest har de dog brug for at vide, at de ikke er alene men undgå at tænde for lyset, samle dem op eller lege med dem. Hvis gråden forsætter, er der højest sandsynligt noget andet i vejen: måske er dit barn sultent eller har brug for at blive skiftet. 

5. Stabile og faste putterutiner 
Dette punkt er en af de vigtigste og kan være utrolig hjælpsomt. At have en fast og god putterutine for dit barn kan være afgørende, og der er mange måder hvorpå, man kan ændre den til lige netop at passe dit barn. Hvis du vil læse mere om putterutiner, kan du gøre det her.  

6. Amning eller flaske 
Amning eller flaske er en god idé, men for det meste, er det en god idé kun at bruge det til at gøre dem trætte eller søvnige. Det virker for nogle forældre at amme deres børn helt til de falder i søvn, men det kan ske at være forstyrrende at skulle flytte på barnet. Men i skal altid gøre det, der virker for jer.

7. Rolig musik eller white noise 
Det skal være helt dæmpet og stille og roligt, så det ikke er forstyrrende, men lyde og musik kan have en beroligende effekt på dit barn. Sørg dog for at TV’et ikke er tændt, der skal ikke være noget blåt lys fra en skærm. 

8. Rolige bevægelser 
At vugge dit barn er en god idé, hvis du ikke kan få dem til at falde nok til ro, så du kan ligge dem ind i seng, men ligesom med amning er det ikke noget der skal gøres, helt til de falder i søvn. Det er kun for at gøre dem trætte. 

9. Den vægtede sovepose
En vægtede sovepose som vores Napsack kan bruges fra 2 til 24 måneder, og de giver dit barn bevægelsesfrihed samtidig med at du ikke skal bekymre dig om de taber eller skaber dynen af i løbet af natten. Napsacken promoverer en bedre søvn, skaber tryghed og hjælper dit barn til at falde hurtigere i søvn. Der er mange flere fordele ved at bruge en Napsack, du kan læse mere om den her.  


Hvis dit barn har seriøse søvnproblemer, eller du har brug for flere råd så kontakt din læge eller en professionel.

Vil du vide mere?

OEKO-TEX 100 Certificeret

Deep touch - beroligende tyngde

Længere søvn, færre opvågninger

+5.000 tilfredse kunder