Fremragende
Vi hjælper børn til en bedre søvn 👶
Skip til indhold

Hjulpet over 5 tusinde børn & familier

1-2 dages levering i hele landet

Årets #1 gaveidé til nybagte forældre

Kontakt os

Teknologien bag

Sådan virker Napsack™ - Den vægtede sovepose

Hvordan har Napsack™ en positiv effekt på min babys søvn?


Napsack™ vægtede sovepose anvender en teknologi kaldet Deep Touch Pressure therapy (DTP). Denne teknologi er veludbredt inden for psykiatrien og blev i starten anvendt til at berolige f.eks. personer med autisme, angst eller folk med andre lidelser, som har svært ved at falde til ro.

Teknologien er efterhånden blevet mere og mere udbredt og velkendt - og vi forstår hvorfor! Deep Touch Pressure er nemlig en yderst effektiv og skånsom måde at berolige nervesystemet på og giver samtidig en følelse af tryghed og nærvær. 

Denne teknologi er derfor også med stor succes blevet anvendt til børn med søvnproblemer i form af kugledyner, tyngdedyner, vægtede tæpper eller soveposer med vægt. 

Disse er dog ikke tilpasset til de helt små, hvor vi nu har skabt dette Deep Touch Pressure produkt specielt udviklet babyer, så din baby kan føle sig lige så afslappet og rolig som inde i mors trygge mave.

sov tung baby


Sådan virker Deep Touch Pressure på kroppen

Deep Touch Pressure virker ved at lægge en fast, blid og beroligende tyngde på kroppen. Det lyder måske enkelt, men dette sætter gang i flere beroligende processer. 

Med det blide pres som omfavner kroppen beroliges nervesystemet via stimulering og berøring. Dette stimulerer sanserne og skaber en større kropsbevidsthed, hvor den øgede fornemmelse af kroppens grænser giver en større tryghed og afslappethed.

Hermed reduceres stresshormonet kortisol samtidig med at hormonerne serotonin og dopamin (lykkehormon) udløses og giver en behagelig, tryg og afslappende følelse.

Hormonet serotonin omdannes til søvnhormonet melatonin og hjælper derfor først din baby til at falde til ro og at føle tryghed og velbehag, hvorefter søvnen indtræffer - din baby kan derfor få en rolig, dyb og tryg søvn.


Hvordan føles Deep Touch Pressure?

Deep Touch Pressure lægger et meget blidt og mildt pres på kroppen, og det kan derfor sammenlignes med et blidt kram, at blive omfavnet eller aet. Det er en behagelig og beroligende følelse og kan evt. sammenlignes lidt med, da baby lå i mors mave og var omgivet af fostervand.

Tyngden som lægges på kroppen skabes ved hjælp af lydsvage, løstliggende plastikkugler som ligger inden i soveposen. Hver gang din baby bevæger sig i søvne rykker plastikkuglerne sig, og en ny tyngde lægges på kroppen som fortsat beroliger nervesystemet.

Hvordan er Napsack™ designet?

Napsack™er designet til urolige babyer, og soveposen er derfor produceret så den, i modsætning til andre kugledyner, ikke kan sparkes af i søvne. Napsack™ er fremstillet af de bedste og blødeste materialer som er 100% fri for kemikalier og skadelige stoffer - dejlig blød og 100% baby-venlig.

Soveposen kan både trækkes ned over hovedet, eller man kan lægge baby i oppefra som ved en almindelig sovepose. På forsiden af Napsack™ finder du et sødt bamse-motiv. Dette er også en slags lomme som indeholder de vægtede polyester kugler som er med til at skabe tyngde og give din baby følelsen af tryghed.

Hele den Napsack™ vægtede sovepose er nøje fremstillet og designet til babyer med et skandinavisk, bruger-venligt design, som tilmed er nemt at vaske og rengøre.

Stoftykkelse og materiale - er soveposen varm eller kold?

For at sikre at din baby ikke får det for varmt under lure, har vi nøje udvalgt en standard stoftykkelse på 1 TOG (mål for tykkelsen). På den måde er du sikker på at soveposen kan anvendes hele året, uden at din babys kropstemperatur bliver for varm. 

I koldere perioder kan man tilføje et ekstra lag enten under eller oven på soveposen i form af et tæppe, tøj eller en ekstra dyne. Soveposen er velegnet til temperaturer på mellem 12 og 25 grader, og derfor kan Napsack™ soveposen anvendes alene det meste af året.


Hvilken størrelse skal jeg vælge til min baby? 

Uanset om din baby på 6 måneder, 1 år eller 2 år sover uroligt om natten, kan du her finde en passende størrelse. Det er vigtigt at vælge den rigtige størrelse til din baby for at opnå den ønskede effekt. 

Er størrelsen for lille, kan dette påvirke din babys søvn negativt, da det er vigtigt med bevægelsesfrihed for en god, afslappet søvn. 

En for stor størrelse kan derimod sidde så løst, at soveposen vil genere, eller at man ikke opnår den ønskede effekt med de vægtede kugler. 

Vi har derfor gjort det rigtig nemt for dig at finde frem til den rigtige størrelse til lige præcis din baby, hvor du med vores størrelses guide herunder kan tjekke om din baby bruger S, M eller L:

Hvis du fortsat er i tvivl om, hvilken størrelse der er den rigtige til din baby, skal man som tommelfingerregel først og fremmest gå ud fra babyens alder, dernæst vægt og så højde.

Har du brug for hjælp til at vælge den rigtige størrelse?

Vi står altid klar til at hjælpe og guide dig, og hvis du har brug for hjælp med at finde den rigtige størrelse, er du altid velkommen til at kontakte os lige her

OEKO-TEX 100 Certificeret

Deep touch - beroligende tyngde

Længere søvn, færre opvågninger

+5.000 tilfredse kunder